Gästbok, februari 2016

Denna gästbok är till för dig som vill dela dina tankar eller åsikter om MinSläkt med andra. Skicka in dina funderingar, förslag till förbättringar, kom med motargument eller heja på bra idéer. Ordet är fritt. Mejla inlägg här.

Med anledning av den nya personuppgiftslagen (PUL) utgår jag från att du som gör inlägg även godkänner att ditt namn och e-postadress publiceras på denna sida. Inlägg utan spårbar avsändare kommer att ignoreras.

Om du har något problem som inte är av allmänt intresse ser jag gärna att du använder support-sidan istället.

7:e februari, Sten Rågåker

Inlägg på Mattias Arvidssons förslag 30 januari
Ortbeskrivning läge, koordinater etc. kan läggas in under Typ av Händelser/Plats - Noteringar (symbolen). Problemet är bara att Henrik måste se till att denna Noteringsinformation ges på andra ställen än bara här. Exempelvis i Rapporter/Personakt och/eller annat bra ställe. I ändra egenskaper för rapporten skulle man kunna välja om man vill ha med denna information eller inte. Man kan ju välja om man vill ha med källor.

Sten Rågåker
7:e februari, Sten Rågåker

Hej Henrik
En gång om året, minst, brukar jag ta ut rapporten "Dubbletter" för att gå igenom och rensa, så att diagrammet stämmer.
Det slår mig då att när nu ändå denna funktion finns, kan man inte få en varning på ett tidigare stadium, exempelvis när man lägger in ett namn som redan är inlagt? Det skulle spara mycket tid och eliminera ev. bortfall av information som kan bli följden av sammanslagning i ett senare skede, då man kanske har olika uppgifter inlagda på olika ställen.
Hälsningar Sten