Gästbok, oktober 2018

Denna gästbok är till för dig som vill dela dina tankar eller åsikter om MinSläkt med andra. Skicka in dina funderingar, förslag till förbättringar, kom med motargument eller heja på bra idéer. Ordet är fritt. Mejla inlägg här.

Med anledning av den nya Dataskyddsförordningen (GDPR) utgår jag från att du som gör inlägg även godkänner att ditt namn och e-postadress publiceras på denna sida. Inlägg utan spårbar avsändare kommer att ignoreras.

Om du har något problem som inte är av allmänt intresse ser jag gärna att du använder support-sidan istället.

16:e oktober, Johanna Ajax

Hej jag undrar om man kan använda v. 3:12 eller senare på surf platta? Mvh/Johanna
MinSläkt är ett Windows-program och fungerar därmed enbart på datorer med Windows som operativsystem.
MVH Henrik Dannberg

Hej

Jag undrar om det finns möjlighet att lägga till ytterligare en slags begränsning av urval när man ska exportera i GEDCOM eller html:
I nuläget kan man dels begränsa till personer födda före ett visst år eller personer döda före ett visst år, och dels kan man begränsa till “markerad person med anfäder/ättlingar” eller “ättlingar/anfäder till “.
Vad jag efterlyser är en begränsning till “alla utom konfidentiella/markerade personer”. Så att man själv kan göra ett urval av personer som INTE ska ingå i exporten. Det allra bästa vore väl om det fanns ett sätt att flagga en person som “konfidentiell” när man arbetar i min släkt. Det finns ju redan nu möjligheter att göra konfidentiella noteringar.

Vänliga hälsningar
Marie Petersson Engnell
Tack för tipset.
MVH Henrik Dannberg