Gästbok, september 2014

Denna gästbok är till för dig som vill dela dina tankar eller åsikter om MinSläkt med andra. Skicka in dina funderingar, förslag till förbättringar, kom med motargument eller heja på bra idéer. Ordet är fritt. Mejla inlägg här.

Med anledning av den nya personuppgiftslagen (PUL) utgår jag från att du som gör inlägg även godkänner att ditt namn och e-postadress publiceras på denna sida. Inlägg utan spårbar avsändare kommer att ignoreras.

Om du har något problem som inte är av allmänt intresse ser jag gärna att du använder support-sidan istället.

17:e september, Johan Sund

Är det möjligt att få en notis om när det finns en uppdatering tillgänglig när man startar MinSläkt, så att man slipper gå in på hemsidan lite då och då för att se om det finns någon uppdatering av programmet.
Tyvärr har jag idag inte någon möjlighet att göra något massutskick till alla användare.
Ska se vad jag kan göra framöver
MVH Henrik Dannberg
9:e september, Peter Niwong

Hej
Family tree DNA (som många svenskar använder sig av) har gjort om sina släktträdsfunktion och nu fungerar det inte längre att ladda upp gedcom-filer med teckenuppsättningen ANSI. Det blir fel på våra svenska tecken.
Det som krävs nu är teckenuppsättningen UTF8, och det går att fixa genom att hämta upp exporten i en ordbehandlare och byta där. Men o så mycket enklare det skulle vara om det gick att välja direkt i MinSläkt.
Med vänlig hälsning
Peter Niwong
Enligt planerna kommer man att kunna göra detta i nästa version av MinSläkt.
MVH Henrik Dannberg