Gästbok, maj 2016

Denna gästbok är till för dig som vill dela dina tankar eller åsikter om MinSläkt med andra. Skicka in dina funderingar, förslag till förbättringar, kom med motargument eller heja på bra idéer. Ordet är fritt. Mejla inlägg här.

Med anledning av den nya personuppgiftslagen (PUL) utgår jag från att du som gör inlägg även godkänner att ditt namn och e-postadress publiceras på denna sida. Inlägg utan spårbar avsändare kommer att ignoreras.

Om du har något problem som inte är av allmänt intresse ser jag gärna att du använder support-sidan istället.


Tack Roger Nu är jag med bättre !
Den funktion Osborn söker gör "själv" tänkbara, grupperingar ur en stor mängd data. Något mkt tidskrävande att göra manuellt helt enkelt.
Kanske blir Osborn inte hjälpt av detta..

Tommy N
20:e maj, Roger Jorwén

Tommy N!

Du måste gå till Verktyg och välja Släktskap.
Då får du upp en ruta med namn, därifrån väljer du vilka personer du vill jämföra.
Tryck därefter något av förstoringsglasen beroende på i vilken ordning du vill ha ”Släktskap i detalj” sorterad

Roger
17:e maj, Anders Öberg

När man klickar på förstoringsglaset öppnas en ny bild "Släktskap i detalj" vilket visar släktskpet via person till person mellan de personer som valts, och detta kan man kopiera in i t.ex. Word.
bifogar skärmklipp.
/Anders

Kan Anders utveckla detta, jag hänger inte riktigt med..
Förstoringsglasets funktion är att ändra läsbarhet-överblickbarhet på aktuell vy.
Hur menar du ?

Tommy N
13:e maj, Anders Öberg

Osborn har du klickat på förstoringsglaset med +-tecknet? då öppnar sig en lista med personer i släktskapet som man kan göra en fil av.
/Anders/
12:e maj, Osborn Hogevik

Hej!

Jag DNA-släktforskar en del. Då är det ofta så att man matchar en DNA-släkting ganska långt bort. Eftersom jag har många anförluster kan det bli ganska komplext att beskriva tydligt hur jag är släkt med DNA-släktingen. Verktyget släktskap i MinSläkt är ett bra första steg men jag skulle vilja att MinSläkt klarade av att utifrån resultatet i verktyget generera en .gedcom- eller en .mis-fil. Den filen skulle innehålla alla individer som finns på kedjan mellan mig och DNA-släktingen. Den nya filen skulle väldigt tydligt beskriva hur jag är släkt med DNA-släktingen.

Den här funktionen är inte intressant bara för DNA-släktingar, men det var där jag stötte på ett stort behov av den.

Med vänlig hälsning
Osborn Hogevik