Gästbok, juli 2014

Denna gästbok är till för dig som vill dela dina tankar eller åsikter om MinSläkt med andra. Skicka in dina funderingar, förslag till förbättringar, kom med motargument eller heja på bra idéer. Ordet är fritt. Mejla inlägg här.

Med anledning av den nya personuppgiftslagen (PUL) utgår jag från att du som gör inlägg även godkänner att ditt namn och e-postadress publiceras på denna sida. Inlägg utan spårbar avsändare kommer att ignoreras.

Om du har något problem som inte är av allmänt intresse ser jag gärna att du använder support-sidan istället.

7:e juli, Ingvar Kendrup

Hej!

Angående Louise fråga om konfidentiella anteckningar så kan man faktiskt finna dem i GEDCOM-filen.
Se bara till att “Konfidentiella noteringar” är markerat vid exporten.
Öppna GEDCOM-filen med programmet Anteckningar och sök efter texten conf i filen. Använd “Redigera--> Sök” eller kortkommandot Ctrl+F så letar programmet själv upp den sökta texten. Efter conf står noteringen och några rader ovanför finner du personen som noteringen tillhör.
Upprepa sökningen tills alla noteringar är funna. Det fungerar alldeles utmärkt!
5:e juli, Louise Gimserus

Hej.
Jag har svårt att hitta personer som jag skrivit om under "Noteringar, Konfidentiellt". Ser att jag skrivit på tre personer. Vill nu hitta vilka de var. Finns det något sätt eller måste jag gå in under varje person i hela mitt träd? Jag har över 4000 personer där. Har hunnit till "Eriksson" nu. Men hjälp vad många det är kvar. Hur gör jag bäst?

Hälsningar Louise Gimserus.
Tyvärr finns det idag inte något enkelt sätt att hitta alla konfidentiella noteringar. Ett sätt är dock att exportera innehållet i släktarkivet till en GEDCOM-fil och då välja att inte exportera konfidentiella noteringar. Använd sedan rapporten GEDCOM för att hitta skillnader mellan släktarkivet och GEDCOM-filen.
MVH Henrik Dannberg