Gästbok, december 2011

30:e december, Gunilla Sandström
Hej Henrik!

Ett förbättringsförslag: fixa till bättre dubblettkontroll i kommande utgåva. Det borde vara möjligt att markera att födelseort måste stämma. Jag har t ex två Per Eriksson i mitt släktträd, båda födda 1799 - men de är födda i olika socknar. Alltså är det inte samma person, men jag får dem på förslag hur jag än gör. Kunde jag bara kryssa för "Födelseort måste stämma" så vore det bra.

Kunde man dessutom få ett larm om två personer med samma namn har make/maka med samma namn så vore det ännu bättre - då kan man hitta personer man inte har födelsedatum för. Jag har hört att Gramps har en bra dubblettkontroll. Det kunde kanske vara värt att kolla?

Med vänlig hälsning,
Gunilla Sandström
19:e december, Martin Brandt
Litet inlägg med mina åsikter, som kommentar till Ingvar Dahls inlägg 2011-12-16:

Alla de andra släktforskningsprogram jag sett, tycker jag ser väldigt ”gamla” ut i sina gränssnitt, rent ut sagt fula (Jag tycker det känns som man är tillbaka på tidigt 90-tal när man ser DISGEN). MinSläkt känns på detta vis mer modernt, det och att det är simpelt att använda har kanske med populariteten att göra? Sen har dock program såsom DISGEN betydligt fler funktioner, vad jag sett, med olika möjligheter att flagga och dela in släkter och sådant. Små användbara funktioner för de som vill och behöver. Om man lägger till detta får man dock se till att de inte tar över programmet och får det att se komplicerat ut... Kanske ett val i någon meny där man kan välja att köra MinSläkt i ”Normal” eller ”Avancerat” läge, då fler funktioner och hjälpmedel visas upp...
16:e december, Ingvar Dahl
Hej Henrik!
Att MinSläkt är synnerligen populärt är ju välkänt...
Men hur många registrerade användare finns det?

Vore kul att veta!

Fina helger önskas alla!
//Ingvar Dahl, Arvika
Det är väldigt många som har köpt licens för MinSläkt och intresset verkar dessutom ha ökat de senaste åren.
MVH Henrik Dannberg
11:e december, Klas Anjou
Hej Henrik!
Kommentar till Kristin Engvall och Ingvar Olsson från oktober.
Om man vill använda Min Släkt på olika datorer kan man installera programmet med alla sina filer på ett USB-minne. Man kan sedan köra programmet därifrån utan att ens installera det på de olika datorerna som man vill använda. Detta är speciellt användbart då man besöker ett bibliotek eller en forskarsal där det inte är tillåtet att installera något program. Man kan ändå både titta i sina data och göra ändringar. Starta Min Släkt genom att gå in i Min Dator, finn USB-minnet och dubbelklicka på MinSläkt.exe.
MinSläkt är idag tyvärr inte gjort för att köras via USB-minne. Programmet måste installeras på den dator man vill köra det på. Bl a uppdateras Windows Registry med de inställningar man gör i programmet.
Testade rapporten Födelsedagar. Jag förstår då att bara de nu levande med angivet födelsedatum som inte har något dödsdatum är med i denna rapport. Det verkar som om också de som skulle vara över 100 år också uteslutits med. Är det så?
Markera rapporten och välj Egenskaper under höger-menyn. Inställningar gör du under fliken Uppgifter"
MVH Henrik Dannberg
Vill tacka för ett utmärkt program. Har inte haft anledning att prova något annat.
Hälsningar
Klas Anjou
4:e december, Mikael Creutz
Efterlyser funktions ändring i programmet så det tillåter samkönade relationer, då detta börjar bli vanligt nu, och för oss som har med släkt i nutid så blir detta lite knäppt om man inte kan ha samkönade relationer..

// Micke
2:a december, Inga-Lill Meijer
Vill bara tacka för allt jobb du lägger och lagt ned på MinSläkt
Jag rekommenderar programmet till alla inklusive dem
jag har kurs för... Nu önskas en kurs i hur man använder MinSläkt
så det blir av efter jul...
Jag har använt programmet i mer än 10 år och är helnöjd

Inga-Lill