Gästbok, maj 2012

22:e maj, Mi Brötegård

I senaste versionen tillkom ju rullgardinsmeny i rutan för "Yrke/sysselsättning". Gillar verkligen detta! Dessvärre ser jag flera exempel på min inkonsekvens... Önskar mej nu möjligheten att enkelt kunna redigera dessa uppgifter, på liknande sätt som man kan välja "Redigera objekt" när det gäller platser, källor m.fl.

/ Mi Brötegård
(Med tanke på mitt namn heter min databas naturligtvis MIS.mis! ;-) )
18:e maj, Carina Staf

Har använt Min Släkt i flera år nu och tycker det är jättebra program.
En funktion som jag saknar är en ”rullgardin” för dödsorsak. Liknande den som finns för yrke/sysselsättning.
Idag skriver jag orsaken i kommentarfältet men då jag ska exportera till en annan släktsida ( så mina släktingar kan ta del av mitt arbete) på nätet där detta fält finns med följer så klart inte dödsorsak med. Synd tycker jag då dödsorsak ofta är väldigt intressant.

En annan sak jag jag funderat över är att nu finns dubbletter enbart i rapporter. Men vore det inte bra om en ”fråga/varning” dök upp vid själva registreringstillfället så man har en chans att ångra sig direkt.

//Carina Staf
1:a maj, Lars Nilsson

Ett önskemål på rapport vore att kunna skriva ut en lista över ättlingar i rakt nedstigande led från en ana till en vald proband. För varje generation skulle alla syskon finnas med, men i nästa led bara det syskon som ’leder’ till probanden. I fall av anförlust måste naturligtvis båda/alla grenar presenteras.
Lars Nilsson

Tack för ett bra program.
Kan man på något sätt själv bestämma vart .mis filerna sparas.
Ja, använd "Arkiv\Spara som" för att ange var det aktuella släktarkivet ska sparas.
MVH Henrik Dannberg