Gästbok, juli 2012

17:e juli, Tage Johansson

Kommer MinSläkt att kompletteras och möjliggöra registrering kontaktinformation (adress, telefon mm) för varje person och motsvarande adresslista som rapport?
MVH
T Johansson
Tack för tipset. Jag ska se vad jag eventuellt kan göra i kommande versioner av programmet. Jag kan dock inte idag lova något bestämt angående nya funktioner i programmet.
MVH Henrik Dannberg
12:e juli, Lotta Boström

Jag tittade bl a på dessa sidor. Undrar bara om det finns “bara”en design, både i gratisversionen och den reg. versionen.

Per-Ove Bölenius
Gösta Rolf
Arne Herbst
Camilla Dufva

Dick Elfström Denna sida ser ut som den jag får när jag exporterar till html.

Mvh
Lotta B.
Alla utom Camilla Dufva verkar ha använd html-filerna från MinSläkt utan att ha gjort någon ändring av de exporterade sidorna. Dock har några gjort egna hemsidor och därifrån länkat till sidorna från MinSläkt.
MVH Henrik Dannberg
11:e juli, Lotta Boström

Hej.
Jag har sett många fina hemsidor med släktpresentationer på Din länksida. Undrar om de olika layouten är något som ingår i den köpta versionen av MinSläkt (jag kör f n gratisversionen) eller om personerna själva har skaffat olika hemsidemallar och i sådana fall varifrån? Är det någon större skillnad på gratisversionen eller den köpta förutom popup-fönstret?

Mvh
Lieselotte Boström
Eftersom jag inte vet exakt vilka hemsidor du syftar på så kan jag inte säker säga om dom har gjort egna ändringar av de exporterade html-sidorna eller om dom har använt sidorna som dom är.

Med ett registrerat program slipper du påminnelsedialogen, får ditt eget namn på rapporter och html-sidor, kan öppna samtliga rapporter i Word samt får tillgång till den inbyggda almanackan från 1500-t fram till idag.

MVH Henrik Dannberg
8:e juli, Louise Gimseus

Hej. Jag har lyckats med att få dupletter av vissa personer. Jag har följt olika personer som senare sammanstrålat i en gemensam familj. Nu skulle jag vilja ha dem alla under samma anfader. Vad gör jag? Det är så mycket att göra om. Kan man inte föra in uppgifterna till rätt anfader på något vis?
Hälsn. Louise G.
Via listrutorna för Far resp Mor i dialogen Personuppgifter kan du koppla ett barn till redan befintliga föräldrar. Tänk dock på att listrutorna enbart visar möjliga föräldrar. Saknar du en möjlig förälder, kontrollera då födelse- och dödsdatum för barnet och föräldern.
MVH Henrik Dannberg