Gästbok, oktober 2012

28:e oktober, Ingvar Kendrup

Svar till Torkel.

Hej!

Ett sätt är att göra ett nytt arkiv med “adoptivsläkten” och göra en länk till till denna mis-fil från adoptivbarnet.
Vid klickning på länken kommer adoptivarkivet att öppnas i ett nytt fönster och man kan då se både de biologiska och sociala förhållandena samtidigt. Tillsammans med en notering kommer detta att ge en bra bild av hela familjesituationen.

// Ingvar
28:e oktober, Torkel Borelius

Hej

Jag har några ”adoptionsfall” i min släkt, och har inte tagit hand om det ordentligt ännu. Jag lutar dock åt att göra som MinSläkt-makaren själv, nämligen koppla till de biologiska föräldrarna, som är kända, och kommentera i lämpligt noteringsfält. Vad jag också skulle vilja göra, och här kommer vi till en önskan, är att kunna lägga till en länk till adoptivföräldrarna eller –familjen i denna kommentar. Vad jag vet kan man inte skapa länkar till andra personer i registret. Om det var möjligt skulle man slippa leta i den långa listan till vänster.

Torkel
16:e oktober, Markus Sandås

Hej,

Jag önskar att personakten utökas eller att jag kan själv välja vad som ska finnas där.
Alla jag visat personakten saknar deras barnbarn. Så kunde man inte ha att så länge personen i fråga har avkomma att de presenteras.
Jag skulle ta fram en personakt för min gamla mormor som är 91 men det är bara hennes barn som syns men inte barnbarn eller barnbarnsbarn.
Kan det vara en funktion för framtiden?

/Markus Sandås
Ett alternativ är att istället använda rapporten Ättlingar.
MVH Henrik Dannberg
12:e oktober, Sten Rågåker

Hej
Jag har jobbat flera år med MinSläkt och uppskattar programmet stort. Dock har innehållet blivit stort och vittgrenat. Många i släkten vill ta del av informationen, men kanske inte av grenar i min släkt som de inte delar (ingifta etc.). Nu kan man “deleta” personer, men finns det något sätt att “deleta” hela släktgrenen, alltså från en person inklusive dennes släkt bakåt, för att göra materialet mer koncentrerat och slippa “deleta” person för person?

Jag har tidigare sett förfrågningar om möjligheten till uppföljning av släktrelaterade egenskaper/egenheter, men förstått att detta inte finns, än. Skulle det vara möjligt att på höger sida om personrutan rutmarkera med färger nedanför de fem rutor som idag finns för släktskap, bilder, att göra m.m. och låta dem vara symbol för egna valfria egenskaper ex.vis. brunögd, storvuxen, häftigt humör, driftig eller lungsiktig.

mvh
Sten Rågåker
Via Arkiv\Exportera\GEDCOM kan man exportera hela eller delar av ett släktarkiv till en GEDCOM-fil. Denna GEDCOM-fil kan sedan importeras till ett annat släktarkiv, tomt eller inte.
MVH Henrik Dannberg
8:e oktober, Lotta Boström

Hej.
Jag har gjort 2 släktträd (mis-filer); 1 där jag är huvudperson och en annan där min kusin är huvudperson. Jag har forskat lite på hennes pappas sida (som inte är särskilt intressant för mitt släktträd) men vi har ju gemensamma anor på hennes mammas o min pappas sida. Jag fick tips om att några ur min släkt fanns med på Smed-skivan och det stämde. Jag lade upp dem informationen men insåg senare att jag varit i min kusins släktträd och skrivit informationen där. Hur gör jag nu enklast för att införliva dessa uppgifter till mitt släktträd? Vill ju inte skriva om alltihopa! Några av personerna finns ju redan i mitt träd men den information jag bifogade i hennes träd saknas ju i mitt, om Du förstår vad jag menar. Går det att överföra på något bra o enkelt sätt?

Mvh
Lotta B.
Via Arkiv\Exportera\GEDCOM kan man exportera hela eller delar av ett släktarkiv till en GEDCOM-fil. Denna GEDCOM-fil kan sedan importeras till ett annat släktarkiv. Alla personer som importeras kommer dock att importeras som nya personer.
MVH Henrik Dannberg
6:e oktober, Knut Ångström

Jag har länge trott att bröderna Per Anders Ångström (1779-1816) och Knut Johan (Jöns) Ångström (1782-1857) var de första i släkten som tog namnet Ångström. Nu har jag emellertid hittat ett intressant dokument som visar att deras farfar Per Karlsson hade en bror vid namn Anders Carlsson som tog namnet Ångström. Se släkttavlan www.knutangstrom.se/Slakttavla.jpg. Detta öppnar en stor dörr mot det okända än så länge. Jag efterlyser nu alla som är ättlingar till Anders Carlsson Ångström.

Knut Ångström
2:a oktober, Ingvar Olsson

Till Helena Thorman och andra

Installera "Dropbox" på din dator och lägg en kopia av din släktforskning där. Sen kan du logga in på valfri dator i hela världen och komma åt dina filer.

www.dropbox.com
MVH
Ingvar Olsson
2:a oktober, Björn Öman

Henrik Hej,
kanonbra program, har använt det i massor med år, tittar då och då på alternativ men har inte hittat en utmanare som ens kommer i närheten.
Jag har börjat publicera mitt forskningsresultat på internet (även här utklassar du dina konkurrenter eftersom sidorna som MinSläkt skapar alltid hamnar högre upp i resultatlistan när jag söker med Google). Har du något tips på hur jag kan få sidorna att innehålla Google Analytics Metadata?
mvh Björn Öman
Tyvärr stöder MinSläkt idag inte Google Analytics Metadata.
Oftast kan man dock se statistik för sin hemsida hos sin internetleverantör.
MVH Henrik Dannberg