Gästbok, mars 2014

Denna gästbok är till för dig som vill dela dina tankar eller åsikter om MinSläkt med andra. Skicka in dina funderingar, förslag till förbättringar, kom med motargument eller heja på bra idéer. Ordet är fritt. Mejla inlägg här.

Med anledning av den nya personuppgiftslagen (PUL) utgår jag från att du som gör inlägg även godkänner att ditt namn och e-postadress publiceras på denna sida. Inlägg utan spårbar avsändare kommer att ignoreras.

Om du har något problem som inte är av allmänt intresse ser jag gärna att du använder support-sidan istället.

23:e mars, Robert Mattson

Hej!

Jag undrar om det finns planer på en version för Android?

MVH
Robert Mattson
Det finns idag inte några sådana planer.
MVH Henrik Dannberg
21:e mars, Kent Olsson

Hej.

Ibland när jag går igenom mitt släktträd så undrar jag “Vilken relation har jag med denna personen?” Finn det någon funktion som gör det möjligt för mig att se min relation med en person som inte har rakt ned/uppstigande/ led till mig?

Kent Olsson
Använd "Verktyg\Släktskap".
MVH Henrik Dannberg
20:e mars, Åke Brunberger

Min fråga om redigering av källor var lite oklar. Vad jag undrade över, var om man på ett enkelt sätt kunde ändra en källa på alla ställen där den är registrerad. Eller måste man ändra vid varje händelse för sig?
Åke Brunberger
Som sagt, använd "Verktyg\Objekt\Källor" för att redigera källor.
MVH Henrik Dannberg
19:e mars, Bo Holm

Angående emf-filer: Jag använder MinSläkt 3.10 och det är Windows XP jag har, inte Windows 95.

Bo Holm
Prova istället att kopiera diagrammet (Diagram\Kopiera) och klistra in i t ex MS Word
MVH Henrik Dannberg
18:e mars, Dorothy Glantz

18:e mars, Dorothy Glantz

Hej-
Jag använder "Konfidentiellt Noteringar", för det mesta, som ett "Att Göra" notering därför att jag vill att dessa noteringar ska skrivas ut/visas varje gång när jag skapa en Personakt. Som en påminnelse till mig själv. Dessutom behöver jag inte håller redan på ett extra papper. Jag har inte för vana att skicka med Konfidentiellt Noteringar (riktiga sådana) när jag skicka en Personakt till någon annan. Det händer ibland och då ordna jag en egen lösning så att dessa "Att Göra" noteringar inte följe med.Nu undrar jag om det går att ordna en tredje flik på Noteringar så att man kan skriva sitt "Att Göra" och inkludera/exkludera denna flik i "Urval".
Kanske detta är en "overkill"? :)
Hälsningar,
Dorothy Glantz
18:e mars, Bo Holm

När man sparar ett diagram blir det en emf-fil. Den filtypen går inte att öppna i alla bildprogram. Om man öppnar den i Visningsprogram för bilder och fax kan man spara den som jpg-fil, men bakgrunden blir helsvart och alla linjer mellan namnrutorna försvinner. Så vill man inte ha det och varför blir det så? Använder senaste versionen av MinSläkt och Windows 95.

Bo Holm
Vilken version av MinSläkt använder du?
MVH Henrik Dannberg
15:e mars, Åke Brunberger

Hej
Jag skulle vilja ändra namnet på en källa. Finns det något enkelt sätt att ta bort den gamla källbeteckningen och ersätta den med en ny?
Hälsningar Åke Brunberger
Använd "Verktyg\Objekt\Källor" för att redigera källor.
MVH Henrik Dannberg
15:e mars, Torkel Borelius

Hej

Ett tips till Anders Carlheim m fl (gästboken 2014-02-25) som behöver en och samma adress till bildkatalogen som fungerar på flera datorer med olika katalogstruktur – för användning av gemensam .mis-fil: Skapa en nätverkssökväg på varje dator till den aktuella katalogen och välj en enhetsbokstav som är ledig på alla aktuella datorer. Då kan man sedan ange den (X:) under inställningar och det bör då fungera som önskat tills programmet erbjuder andra, kanske enklare möjligheter.

Torkel Borelius
10:e mars, Anders Öberg

Hej o tack för ett utmärkt program.
Kan man ha flera "träd" i samma fil (arkiv) och kan man i så fall hitta dem på ett enkelt sätt
alltså att ha okopplade personer, en del program kallar det nog “flock” tror jag.
Hälsningar
Anders
Om du har flera separata "träd" så kan det vara ide att spara dem i separata släktarkiv.
MVH Henrik Dannberg
1:e mars, Göran Stensson

Hej
Jag skulle vilja rita ut ett ”riktigt Släktträd”, inte bara anor eller ättlingar utan alla som är med på våra släktkalas, dvs kusiner deras barn och deras respektive, mormors syskon, svågrar deras barn osv.
Allt som finns i databasen. Går det eller kan man önska sig det?
Göran Stensson
Tack för tipset. Tyvärr finns inte denna möjlighet idag.
MVH Henrik Dannberg