Gästbok, augusti 2015

25:e augusti, Johanna Ajax

Hej Henrik!

Skulle tycka det vore bra om det fanns en sökfunktion som gör det möjligt att söka Platser alternativt: Län då en del orter/byar finns i flera län.

mvh/Johanna
Antag att du registrerat platsen "Dalby, Skåne". Du kan söka på denna plats genom att ange söksträngen "dalby och skåne"
MVH Henrik Dannberg
25:e augusti, Kerstin Kindström

Jag undrar om du kommer göra en version för Android, i första hand till läsplattor? Med vänliga hälsningar Kerstin
Jag har idag inte någon version av MinSläkt för Android på gång.
MVH Henrik Dannberg
16:e augusti, Knut Ångström

Hej Henrik

Då jag har en mycket stor databas (22798 personer) händer det naturligtvis ofta att jag stöter på anförluster, som i och för sig är mycket trevliga. Men problemet är att man kanske inte anar förekomsten omedelbart och därigenom åstadkommer flera dubbletter, som sedan måste hanteras varsamt vid eliminering. Vad jag skulle vilja ha är en möjlighet att ha en varningsfunktion (valfri) påslagen, som varnar för eventuell anförlust vid registreringen av en ny person.

Jag vill gärna tillägga att ditt program hanterar min stora databas mycket effektivt och snabbt. Det är en ren fröjd att navigera och registrera i den.

Hälsningar

Knut Ångström
13:e augusti, Anders Olsson

Hej!

Först, tack för ett fantastiskt bra program.

Henrik, du skrev i juli att version 4 är på gång. När tror du att du blir klar med den? Vad kan vi förvänta oss för nya och förbättrade funktioner?

Väntar med spänning.

Mvh,
Anders Olsson
En ny version av MinSläkt är på gång. Bla uppdaterat användargränssnitt och full support för Unicode.
MVH Henrik Dannberg
3:e augusti, Lars Jarnebrant

Hej,
Jag vet att det har diskuterats ett par gånger redan, men jag skulle önska en möjlighet att exportera en hel “släktgren”. D.v.s. alla som hänger samman med varandra i den grenen. Med de val som finns idag tappar jag en del personer vid export. T.e.x. min styvfarfars syskon och föräldrar. Eller min mormors kusin i Amerika, hennes mans anfädrar. Eller min 4:e kusin i Amerika, hennes fars anfädrar.
Jag har registrerat alla i samma arkiv, även t.e.x.min frus anfädrar, mina barnbarns anfädrar et.c. Med de val som finns idag tappar jag ett par hundra personer sammanlagt vid export av de olika grenarna. Skulle vilja kunna koppla loss två personer från varandra och sedan kunna exportera alla personer på respektive gren. Eller någon annan fiffig lösning. Att dela upp det på flera arkiv är en lösning men det har andra nackdelar.

Lars Jarnebrant