Gästbok, december 2015

30:e december, Wei Öhlund

Om man konsekvent använder flicknamnen i rutan Efternamn löser man många problem, till exempel när kvinnan gifter om sig och byter till den nya makens efternamn. Jag har ett fall där en kvinna gift om sig tre gånger och bytt namn alla gångerna varav den sista tillbaka till sitt flicknamn! Då är man glad att flicknamnet redan fanns på plats. Giftonamnet syns oftast ändå i diagrammet men man kan ju använda rutan Noteringar lite flitigare, t ex om man vill ha med smeknamn, fler yrken eller annat intressant.

Mvh/Wei
28:e december, Sten Rågåker

Ett tillägg till Roger Jorwens förslag, som även jag tidigare önskat. Det kan det bli "konstigt" med statistiken eftersom nog fler än jag använt rutan “Yrke/sysselsättning”
till andra uppgifter, såsom gifta kvinnors flicknamn och markering om "slutbehandlad". Flicknamnen vill jag ha synliga i diagrammet eftersom de ger sammanhanget i familjen.
Väldigt gärna statistiken, men då också särskild inskrivningsruta för flicknamn. Då blir det bra.
18:e december, Torkel Borelius

Ett tips till Bo Willart och andra (24 november) och problemet med Windows XP i sommarstugan som inte klarar version 4 av MinSläkt.

Jag har en sladdansluten dator hemma som jag kan fjärrstarta med funktionen Wake-on-LAN (WOL) och därefter köra med Windows fjärrskrivbord från vilken dator som helst, var som helst. Eftersom det bara är bild och kommandon som skickas, så bör detta fungera med även enklare datorer med äldre windowsversioner. Jag kan därmed köra alla program som finns installerade hemma, t ex MinSläkt version 4. Något slags internetanslutning på båda ställena krävs förstås. Via min router (ASUS) hemma kan väcka datorer med denna funktion, men det kan även finnas andra sätt. Med hjälp från no-ip.com kan man ersätta ej fasta ip-adresser hemma med egen domän gratis. Enkel konfiguration av routern krävs också. Skicka mejl till mig om du har frågor.

Torkel
4:e december, Roger Jorwen

Statistik!

En sak i all registerhållning är ju att kunna ta vara på inmatade uppgifter efterlyser därför möjlighet i statistikdelen kunna få ut sammanställning om “Titel”, “Yrke/sysselsättning”.

Mvh
Roger
Tack för tipset.
MVH Henrik Dannberg