Gästbok, september 2017

27:e september, Fredrik Rutgersson

Hej

Har testat nu MinSläkt på MacOS High Sierra ihop med CrossOver och det fungerar riktigt bra.
(ett fel har jag haft på förhandsversionen med utskrifter och det berodde på Canons skrivarrutin inte funkade så bra på Beta men det är åtgärdat nu ).

Min lill önskelista till nya funktioner är:
Något fält som man kan fylla i Y-DNA och M-DNA så man kan se det fortare och att man kan se att eventuellt dessa personer ska ha den.
Smidigare sätt att registrera Faddrar i dop (bra källa att ha).

// Fredrik
18:e september, Marianne Almenberg

Hej! Tips på kurs I programmet MIN SLÄKT önskas nu i september - 17 i Göteborg
11:e september, Lars Gudmundsson

Hallå Henrik! Jag var i kontakt med en släkting (Tommy Thuvesson, Ekeby) till mig som släktforskar. Både han och ja har tagit DNA för släktforskning. Jag frågade hur han lägger in DNA i MinSläkt, och det gör han på ”titel” och flyttat titel till yrke.
Har du några funderingar hur man kan komplettera/integrera DNA/Haplogrupp med sin pappersforskning i ditt program? Han gillar MinSläkt kan jag tillägga!

M.v.h. Lars Gudmundsson

Ps. Hoppas allt bra med er?

Tyvärr finns det idag inte något speciellt fält för DNA-information i GEDCOM-standarden och därmed inte i MinSläkt heller. Jag har egentligen ingen bra lösning. Kanske att man lägger in en egen händelse "DNS-testad" eller något liknande och skriver koder på ett konsistent sätt i händelsens noteringsfält.
10:e september, Bengt Fasth

Söker min farfar Hans Henrik Hansen född eriksson-född 1879-12-20 -älgå.Hans farAnders persson Gädden gärdin Född 1852.älgå. Han flyttade nog till Norge .Hovind i Oslo.Blev 94 år. Rallare var med o byggde Bergenbanan. Gift med Agnes Larsen. Hälsn. Lena