Gästbok, oktober 2017

27:e oktober, Rolf Sjöqvist

Hej,
Har installerat MinSläkt4 med hjälp av CrossOver mac på min Macbook Pro. Det fungerar alldeles utmärkt men jag kan inte lägga in bilder. Har någon lyckats med detta?
Tacksam för hjälp.

Rolf Sjöqvist
20:e oktober, üzümbaba üzümbaba

Jag använder programmet i över 10 år.

Det jag skulle veta är att t.ex. vid dödsfall eller liknande skulle vara valfritt att använda ikoner. Ex. död människa symboliseras med ikon-kors, skulle ta bort liknande ikoner, alltså skulle vara valfritt att använda ikoner i inställningar. Eftersom det finns många olika tro hos människor, eller ingen trohet alls. Alltså skulle vara religionsfritt när man registrerar en data. Som sagt möjlighet att ta bort ikoner i inställningarna.

En annan fråga: Om man skulle göra arbetet till en bok, alltså en vanlig pappersbok, hur skulle det gå med programmet?

Tack för ett svar.
Det finns idag inte någon speciell funktion i MinSläkt för att skapa en bok. Däremot går samtliga rapporter att öppnas i Word för vidare bearbetning.
MVH Henrik Dannberg
15:e oktober, Ulf Heldius

Hej !
Väldigt nöjd med MinSläkt.

Förslag till förbättring:
Verktygsfältet skulle kunna innehålla färgmarkeringar med förklaringar.
Väldigt enkelt när man tittar på någon person.

Mvh
Ulf Heldius
8:e oktober, Johnny Riert

Hej
Funderade på om det finns någon lösning i programmet där man kan byta färgbakgrund i enkel ruta. Nu ändras väl alla rutor i samma färg. Min tanke var att med en separat färg på DNA träffar (rutor) så kan det gå att puzzla ihop DNA-linjer.
Hälsning Johnny Riert
Tyvärr finns det idag inte något sätt att själv färglägga individuella personrutor. Om du inte annars använder "Att-göra"-noteringar kanske du kan använda dessa för DNA info. På det sättet får du ett "spår".
MVH Henrik Dannberg