Gästbok, januari 2018
Denna gästbok är till för dig som vill dela dina tankar eller åsikter
om MinSläkt med andra. Skicka in dina funderingar, förslag till
förbättringar, kom med motargument eller heja på bra idéer. Ordet är fritt.
Mejla inlägg här.
Med anledning av den nya personuppgiftslagen (PUL) utgår jag från att du som
gör inlägg även godkänner att ditt namn och e-postadress publiceras på denna sida.
Inlägg utan spårbar avsändare kommer att ignoreras.
Om du har något problem som inte är av allmänt intresse ser jag gärna
att du använder support-sidan istället.
Jag har haft MinSläkt sedan 2002 och trivs väldigt bra och tycker att utvecklingen har varit fantasifull och praktiskt taget bug-fri. Idag registrerade jag min 30000-e medlem i databasen. Hon heter Maria Brita Johannesdotter 1855 gift med Isak Wilhelm Tornberg.
Jag vet att jag har anor i Pajala och jag vet att jag har anor i släkten Tornberg och nu har jag funnit en nästan outtömlig Tornberg-Pajala-genealogi på internet. Så sökandet har börjat med att finna länken.
Hälsningar
Knut Ångström
Hej!
Möjligheten att ange dödsorsak kom inte så länge sedan. Det är tidskrävande att leta fram dem, som är registrerade innan den möjligheten kom. Jag undrar om lösningen var att göra ett tillägg i fliken ”Saknade uppgifter”, så man kan söka ’Händelsen finns, men…’ 'Dödsorsak saknas'.
Funderar
Arja
Ett sätt idag är att ställa in rapporten Katalog så att Dödsorsak utgör första kolumnen. På så sätt får man en snabb översikt över vilka personer som har dödsorsak angiven och vilka som inte har det.
MVH Henrik Dannberg
När jag gör "kontrollera arkivet" så vill jag kunna högerklicka bland resultaten och göra en person aktuell, så att jag direkt får upp den delen av diagrammet. Precis som i namnlistan till vänster.
Nu måste jag gå via "sök person" för att komma till rätt ställe.
H/Kjell Svensson
Tryck på Ctrl+A eller på den lilla handen överst till höger i dialogen för att göra personen ifråga till aktuell person.
MVH Henrik Dannberg
Jag har i flera år varit en trogen användare av MinSläkt.
När min sista dator blev för gammal beslöt jag mig emellertid för att flytta all min släktforskning till iPad och iPhone. Det var ett stort steg och krävde att jag fick strukturera om mitt forskande på flera sätt. Det enskilt svåraste var att tvingas överge det eminenta programmet MinSläkt.
Jag förstår mycket väl att en app-version av MinSläkt skulle kräva mycket mer än bara en omprogrammering av Windowsversionen. Det skulle vara att skapa en helt ny applikation - från scratch.
Jag vill ändå sälla mig till sällskapet som lovordar MinSläkt och uttrycka min saknad av programmet. Tills vidare forskar jag vidare med en vag förhoppning om att det någon gång i framtiden kommer en släktforskar-app som möjligtvis erbjuder det som MinSläkt innehåller.
Christopher Sollerman
Hej
De år jag har använt MinSläkt tycker jag den har varit lättanvänd och bra.
Men nu har jag kommit dit att jag vill ut och besöka platser och då undrar jag om det kommer någon variant av programmet så att man kan använda en surfplatta.
Med vänliga hälsningar
Göran Brännbo
Hälsningar Sten
Håller med om att det vore intressant. Det man kan göra idag är att exportera till HTML-filer och antingen kopiera över dessa till plattan eller publicera på sin hemsida för att på så sätt i alla fall kunna visa sitt material.
MVH Henrik Dannberg