Gästbok, februari 2019

12:e februari, Siv Norling

Jag är en trogen användare av detta program som jag tycker är mycket lättanvänt och att man får ut det mesta man behöver. Dock så saknar jag nu någon typ av fält där man kan lägga in DNA-matchning. I dagsläget lägger jag det under Noteringar men skulle kanske ibland behöva någon typ av sökbart fält för ex.vis utskrifter och snabb sökning av personer. Är det något som kommer eller kan jag på något sätt anpassa något annat fält?
Vid närmare koll i programmet så kanske man kan använda Egen personlig händelse.

/Siv Norling i Säffle
Tack för tipset. Jag ska se vad jag eventuellt kan göra i kommande versioner av programmet.
MVH Henrik Dannberg
11:e februari, Lars Jarnebrant

Hej,

I personrapporten på papper och i html exporten står förhållandet för ett par som ”Äktenskap med” om man registrerat en vigsel. Det står som ”Sambo med” om ingen vigsel är registrerad och de har inga barn. Men det kallas för ”Barn med” om de inte har någon vigsel registrerad men har barn.
Jag skulle vilja kunna byta ut ”Barn med” till Sambo med” alltid när det inte finns någon vigsel. Det finns många gånger man inte hittat någon vigsel, men man vet ju ändå att det är äktenskap eller Sambo som gäller.

Hälsningar
Lars Jarnebrant
Notera möjligheten att registrera händelsen Vigsel utan både datum och plats.
MVH Henrik Dannberg
11:e februari, Maiken Arvidsson

Har funderat och kollat. Upptäckte att Yrke/Sysselsättning visas på rapporten Antavla om jag väljer att få den stående. Jag hade valt liggande format, så nu förstår jag att uppgiften inte fanns med p.g.a. platsbrist. Allting har sin förklaring!

Hälsar
Maiken
9:e februari, Maiken Arvidsson

Hej!
Använder sedan länge MinSläkt och är mycket nöjd, direkt nya versionen 4.3 kom laddade jag hem den. Men nu har jag en fråga om rapporten Antavla. I ”Egenskaper för rapporten” kan jag bock för ”Visa titel”, tyvärr går det inte att bocka för ”Visa Yrke/sysselsättning”. Finns det någon möjlighet att trots det få med den uppgiften på antavlan? Tyvärr kan jag inte erinra mig hur det varit i tidigare programversioner.

Hälsar och undrar
Maiken Arvidsson
Yrke/Sysselsättning visas alltid i rapporten Antavla. Dock inte för sista generationen pga platsbrist.
MVH Henrik Dannberg