Gästbok, mars 2020

25:e mars, Lars Jarnebrant

Svar till Anders Rehnberg.

Det kan var svårt i MinSläkt att exportera en hel släktgren och verkligen får med alla syskon och deras ättlingar. Däremot finns det ett enkelt verktyg som heter gedsplit.exe. Bryt först upp kopplingen till den släktgren som skall expoteras. Exportera sedan hela ditt arkiv i gedcom. Samt slutligen öppna det i gedsplit, så går det där att markera hela släktgrenen och spara den i gedcom format. Det är också ett bra verktyg att kolla så att det inte finns någon familj som inte har kopplingar till andra i arkivet
I övrigt är MinSläkt fullständigt överlägset alla andra förekommande släktprogram! Jag har testat flera och inget är så bra som Min Släkt! Jag önskar mig bara en viewer app för android. De som finns på marknaden är oftast helt kassa! Men man kan inte få allt man önskar!

Lars Jarnebrant
17:e mars, Anders Rehnberg

Hej!
Finns det något enkelt sätt att dela upp ett arkiv i två eller flera delar för att kunna dela med sig relevant data till andra?
T.ex. faderns släkt till släktingar på faderns sida och likadant på moderns sida.
Har nu delat på två arkiv men då måste jag komma ihåg att uppdatera i båda arkiven där samma person ingår.

Med vänlig hälsning Anders Rehnberg
Via Arkiv\Exportera\GEDCOM kan man exportera hela eller delar av ett släktarkiv till en GEDCOM-fil. Denna GEDCOM-fil kan sedan importeras till ett annat släktarkiv, tomt eller inte.
Det sker ingen automatisk uppdatering mellan olika släktarkiv, det måste man sköta själv.
MVH Henrik Dannberg