Gästbok, december 2021

30:e december, Stefan Johansson

Hej Tack För bra program. Nu när min släkt fylls på mer och mer undrar jag om det finns någon begränsning på hur många personer man kan ha i programmet utan att det protesterar.

Stefan Johanssson
Det finns inte någon egentlig begränsning. Det som händer är att det tar längre tid att öppna och spara ett släktarkiv ju fler personer det innehåller.
MVH Henrik Dannberg
30:e december, Marlene Hökgren

Hej!
Jag minns inte om jag föreslagit det innan, men jag undrar om det går att få till en funktion där man markerar ett barn som dödfödd. Om jag skriver i samma födelsedatum + dödsdatum så står det blev max en dag, jag hade gärna velat att det stod dödfödd istället, men samtidigt att alternativet som det är nu finns kvar. Hade även gillat om det gick att få till kön okänt, där man vet att ett barn fötts och dött, men inte vilket namn/kön det har.

/Marléne H
29:e december, Maria Mering

Hej, jag undrar om det är aktuellt med MinSläkt som app? Det vore mycket praktiskt att kunna ta
med hela sin forskning när man är på språng.

Maria
Jag har just idag inte några sådana planer.
MVH Henrik Dannberg
23:e december, Karin Andersson

Varför kan man inte para ihop två av samma kön när de är gifta? Kommer det att komma i någon uppdatering?

Skulle det inte kunna ordna att man har ett fält där man kan skriva in födelse efternamn då många i dagens läge byter till gemensamt namn, dvs hittar på ett efternamn som de tar när de gifter sig.

Med vänlig hälsning
Karin Andersson
Tyvärr kan en person idag i MinSläkt bara ha en mor av kvinnligt kön och en far av manligt kön. Programmet håller bara reda på biologiska släktskap, inte sociala relationer (som kan vara minst lika viktiga i en persons liv).

Idag finns det bara ett fält för efternamn. Själv brukar jag registrera flicknamnet eftersom detta är mest intressant ur släktforskningssynpunkt. Givetvis går det även bra att t ex registrera efrernamnet som "Andersson (född Nilsson)" eller "Nilsson (gift Andersson)" om man vill.
MVH Henrik Dannberg